משפחת אריסון והקונסרבטוריון

מוסיקה – לעולם טוב יותר


תד אריסון נולד ב-1924, בנם הבכור של ורה ומאיר אריסון, נכד למשה אריזון שהגיע לארץ והתיישב בזאמארין (זכרון יעקב) כבר בשנת 1882. תד התגייס לצבא הבריטי בשנות ה-40 ונלחם בשורות הבריגדה באיטליה בהוראת ה"הגנה". מאוחר יותר לחם במלחמת השחרור.

אחרי המלחמה השתקע תד בתל-אביב, ובשנת 1954, משהעתיקה המשפחה את מגוריה לארצות הברית, החל בעסקי הספנות. ב-1991 חזר לישראל וייסד את חברת "אריסון השקעות", באמצעותה רכש את בנק הפועלים ובהמשך חברות נוספות, בהן, שיכון ובינוי.

תד אריסון לא הסתפק בהצלחה בעסקים. כמו סבו ואביו, נרתם אף הוא לעזרה לזולת ולפעילות למען הקהילה. שרי, בתו, אומרת שכל ימיו הונחה ע"י הציווי הפנימי, לפיו "אדם חייב להחזיר את חובו לקהילה שבה הוא חי". לניהול פעילותו הנדבנית הקים בשנת 1981 את "קרן אריסון". יחד עם אשתו לין ייסד גם את "הקרן הלאומית לקידום אמנויות" שנועדה לסייע לאמנים צעירים בשלב המכריע של לימודיהם. כשהתבקש לכהן כיו"ר "קרן תל-אביב העולמית", תרם תד אריסון להקמת האודיטוריום בקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, הנושא כיום את שמו.

"סוד ההצלחה שלי הוא – במילה אחת קטנה – מצוינות. בכ
ל מעשיכם בלימודים ואחריהם זכרו את המילה הקטנה הזאת. ברגע שתעשו משהו בחיים שהינו פחות ממצוין תדעו שזה פשוט לא מספיק. חוץ מזה, חייבים גם אופטימיות" (תד אריסון, 1998).

השאיפה למצוינות מנחה גם כיום את פעילותה של הקרן המשפחתית ע"ש תד אריסון ברחבי ישראל. אין זה מקרה ששרי אריסון רואה בנתינה זכות "…לעזור לזולת…ולסייע ביצירת עולם טוב יותר".

לאחר התרומה להקמת האודיטוריום (בשנות ה-80) והספרייה (בשנות ה-90) החליטה שרי אריסון, בשנת 2007, לשוב ולשתף פעולה עם העירייה ולתרום להקמת משכן חדש לקונסרבטוריון, מבנה מודרני שיעמוד בסטנדרטים הגבוהים של מוסדות מוסיקליים בינלאומיים.

היום, ג'ייסון, בנה של שרי ונכדו של תד, משמש בתפקיד יו"ר הקרן המשפחתית ומלווה את הקמתו המחודשת של הקונסרבטוריון, ובכך ממשיך את דרך הנתינה של משפחת אריסון.