מארק קרלינסקי כינור
אנה זיגרייך כינור
נתנאל לאבסקי ויולה
קתרין שפיגל ויולה
מאי אנדי צ'לו
אלונה מילנר פסנתר
עונת 2025-26 תחתם בקונצרט ייחודי שיחשוף את הבולטים מקרב המוזיקאים הישראלים בני הדור החדש שהשלימו, רובם, בשנים האחרונות לימודי תארים מתקדמים במוסדות חשובים בעולם, חזרו לישראל וכבר פעילים כמוסיקאים
עונת 2025-26 תחתם בקונצרט ייחודי שיחשוף את הבולטים מקרב המוזיקאים הישראלים בני הדור החדש שהשלימו, רובם, בשנים האחרונות לימודי תארים מתקדמים במוסדות חשובים בעולם, חזרו לישראל וכבר פעילים כמוסיקאים מקצועיים – הכנרים מארק קרלינסקי ואנה זיגרייך, הוויולנים נתנאל לאבסקי וקתרין שפיגל, הצ'לן מאי אנדי והפסנתרנית אלונה מילנר.
מארק קרלינסקי החל את לימודי הכינור אצל אנה רוסנובסקי ב-2006 בבית הספר למוסיקה "המוסיקאים של מחר" מיסודו של מקסים ונגרוב. הוא המשיך את לימודיו בהדרכת אירינה אטיגון (תלמידתו של דוד אויסטרך) ובין 2019–2022 למד אצל מיכאלה מרטין באקדמייה בארנבוים-סעיד בברלין. השתתף בקונצרטים ובפסטיבלים רבים בישראל ובחו"ל: היה סולן עם תזמורות מובילות בישראל, בכללן הפילהרמונית הישראלית והקאמרטה הישראלית ירושלים, ובחו"ל הופיע באולמות מרכזיים כגון מרכז לינקולן ומטה האו"ם בניו יורק, כמו גם ברחבי אירופה. השתתף מספר פעמים בפסטיבל הבינלאומי למוסיקה קאמרית בירושלים. מ-2015 היה פעיל בתכניות המצטיינים במרכז למוסיקה ירושלים ובין 2020–2021 השתתף באקדמיית TONALi – קהילת מוסיקאים יוצרת, שבסיסה בהמבורג. למארק הוענקו מלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל, קרן בוכמן-היימן ועמותת צפונות תרבות.
אנה זיגרייך החלה את לימודי הכינור בגיל 7 אצל נאוה מילוא בקונסרבטוריון הישראלי בתל אביב. השלימה את לימודיה לתואר ראשון בהדרכת חיים טאוב וחגי שחם בבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה. המשיכה ללמוד לתעודת אמן בבית הספר בוכמן-מהטה בכיתתו של חגי שחם. בוגרת תואר שני בבית הספר הגבוה למוסיקה ריינה סופייה שבמדריד, בכיתתו של כריסטוף פופן. שירתה בצבא כמוזיקאית מצטיינת, והיא בוגרת תכניות המצטיינים של המרכז למוסיקה ירושלים, ביניהן תכנית דיוויד גולדמן והתזמורת הפילהרמונית הצעירה. השתתפה בתכנית פרלמן, בפסטיבל באנף בקנדה לרביעיות מיתרים, בתכנית "מוזתיקה", במסגרתה אף הופיעה בפסטיבל "מוזתיקה" הבינלאומי למוזיקה קאמרית, בתוכנית פרלמן ובקורס הקיץ של "קשת אילון". מרבה להופיע במסגרת הרכבי מוסיקה קאמרית ותזמורות שונות, בין השאר עם אנסמבל פינאלה, התזמורת הקאמרית של קלן ובספרד עם הרכבים שונים. מלגאית קרן התרבות אמריקה ישראל וקרן רונן. בעונה הקודמת הצטרפה לשורות סקציית הכינור הראשון בתזמורת הפילהרמונית הישראלית.
נתנאל לאבסקי החל ללמוד כינור בהיותו בן 7 אצל שמעון אוסטרובסקי והמשיך אצל לודמילה פלדמן. נתנאל בוגר התיכון ע"ש תלמה ילין והמרכז למוסיקה ירושלים, משכנות שאננים. את המשך לימודי התואר השלים בבית הספר למוזיקה מנהטן בניו יורק בהדרכת פנחס צוקרמן ופטינקה קופק. בשנותיו במרכז למוסיקה ירושלים שימש ויולן ברביעיית גולדמן ומאז הופיע בקונצרטים ובפסטיבלים קאמריים רבים בישראל, באירופה, בצפון אמריקה וביפן, וניגן עם אומנים בעלי שם לרבות הרביעייה הירושלמית, הכנרים סרגיי אוסטרובסקי ופיטר וינוגרד (רביעיית כלי הקשת האמריקנית), הצ'לנים צבי פלסר ומיכל קורמן והפסנתרן ויליאם וולפרם. היה מלגאי של קרן התרבות אמריקה-ישראל וקרן רונן. בשנים 2023-24 היה ויולן ראשי בתזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים ובשנת 2025 התקבל לפילהרמונית הישראלית.
הוויולנית קתרין שפיגל החלה לנגן בכינור בגיל חמש בכיתתה של מרינה זיסקינד בקונסרבטוריון הרצליה, המשיכה ללמוד אצל חיים טאוב ורועי שילוח באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, והשלימה את לימודיה באקדמיה בארנבוים-סעיד בברלין, בכיתתה של יוליה דיינקה. שרתה בצה"ל כמוזיקאית מצטיינת. חברה בתזמורת הדיוואן בניצוחו של דניאל בארנבוים ומשתתפת בפסטיבל הבינלאומי למוסיקה קאמרית בירושלים. חברה בתזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון ומדריכה בתזמורת הפילהרמונית הישראלית הצעירה מטעם המרכז למוסיקה ירושלים. זכתה במלגות מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל וקרן רונן. השתתפה בתכניות המצויינות של המרכז למוסיקה ירושלים, וכן בתכנית פרלמן.
מאי אנדי החל בלימודי צ'לו אצל לובה רבין, סיים לימודי תואר ראשון אצל הלל צרי בביה"ס למוסיקה בוכמן מהטה באוניברסיטת ת"א, וניגן ברביעיית "גרטלר" הייצוגית. שירת במעמד מוסיקאי מצטיין בצה"ל, לקח חלק בפעילויות עמותת מוזתיקה, היה חבר בתכנית דיוויד גולדמן לנגנים מצטיינים במרכז למוסיקה ירושלים ובתכנית יצחק פרלמן לנגנים מצטיינים. זכה במקום הראשון בתחרות כלי הקשת בביה"ס בוכמן מהטה במקום הראשון בתחרות הצ'לו ע"ש ערן זולדן. סיים לימודי תואר השני בביה"ס למוסיקה מנהטן בניו יורק בכיתת פרופסור ג'וליה ליכטן וזכה בתחרות למוסיקה קאמרית בביה"ס מנהטן. ניגן כסולן באולם וייל בקרנגי הול בניו יורק. בשובו ארצה הצטרף לתזמורת הסימפונית ראשל"צ והוא מרבה גם לבצע מוסיקה קאמרית. זוכה לתמיכת מלגות קרן התרבות אמריקה ישראל ומנגן על צ'לו וקשת שמושאלים מאוסף הקרן.
הפסנתרנית אלונה מילנר משלימה כיום לימודי דוקטורט באוניברסיטת מונטריאול (קנדה), עם התמחות בפרויקטים אמנותיים קאמריים ובין-תחומיים. וזכתה לאחרונה במלגת Jenny Panitch Beckow Memorial Scholarship Canada וכן במלגת ההצטיינות של אוניברסיטת מונטריאול. היא בוגרת תוכנית הרזידנסי של אוניברסיטאות מקגיל ואוניברסיטת מונטריאול לליווי קולי, בתמיכת קרן עזריאלי. את לימודיה לתואר השני במוזיקה סיימה בהצטיינות בבית הספר למוזיקה בוכמן־מהטה של אוניברסיטת תל אביב, בהנחיית תומר לב. לאחרונה השתתפה במספר פסטיבלים בקנדה, בכללם בתוכנית Art of Piano בבאנף. השתתפה בהפקות אופרה בפסטיבל ICAV במונטריאול ובאופרה של מקגיל. בשנת 2024 קיבלה את מלגת האמנויות ע"ש סר ג'ק ליונס וב־2022 זכתה במלגת פולונסקי בבית הספר למוזיקה אספן. מאז 2014 זוכה לתמיכה רציפה מקרן התרבות אמריקה-ישראל, בכלל זה מלגות הצטיינות יתרה בשנים 2022–2024. בנוסף, היא נתמכת על ידי קרן רונן מאז 2019.
בוהוסלב מרטינו זכה להכרה, בצדק, כאחד המלחינים הצ'כים הבולטים במאה ה-20. הוא היה מלחין פורה מאוד ולזכותו יותר מ-400 יצירות בכל ז'אנר אפשרי כמעט – אופרות, בלטים, סימפוניות, קונצ'רטי, מוסיקה קולית ומקהלתית, וכן מוסיקה קאמרית למגוון רחב של הרכבים. אף ששאב השראה מהמוסיקה העממית של בוהמיה ומורביה, הוא היה מלחין קוסמופוליטי. בין השנים 1923-1947 פעל בפריז, שם התוודע למוסיקה של קבוצת "השישייה" וכן ליצירתו של סטרווינסקי ולמוסיקת הג'אז. כל אלה הותירו חותם ניכר על יצירתו. המוסיקה של מרטינו מתאפיינת בישירות ובהירות וכן בדחף ריתמי מלא חיים ומרץ. בדומה לסטרווינסקי, הוא היגר לאמריקה כשברח מכיבוש צרפת על ידי הנאצים. אף שהתגעגע למולדתו, הוא והמוסיקה שלו התקבלו בברכה באמריקה. בשנת 1953 חזר לאירופה ובילה את שנותיו האחרונות באיטליה ובשוויץ. הרכבים יוצאי דופן בולטים במוזיקה הקאמרית של מרטינו, בייחוד ביצירות שכתב בפריז בשנות ה-20 וה-30 של המאה ה-20, שהתאפיינו בניסויים במצלול ובצורה. לתקופה זו שייכות גם ארבע הסרנדות הקצרות. הסרנדה השנייה – לשני כינורות וויולה – נכתבה בשנת 1932. היצירה מורכבת משלושה פרקים קצרים. הפרק הראשון, אלגרו בהיר וקצבי, נפתח בצלילים כפולים ובולטים לארכו משפטים חוזרים. הפרק האמצעי, לירי ואיטי, רגוע ורומנטי למדי עם חטיבה אמצעית מעט מיסטית. הפרק המסיים, פורץ בסדרה של צלילים כפולים וממשיך במוזיקה עוצמתית ומלאת אנרגיה.
רביעיית הפסנתר בדו מינור, האחרונה משלוש רביעיות הפסנתר של ברהמס, היא יצירה דרמטית וסוערת, שופעת הבעה עמוקה, וכמו רבות מיצירותיו של ברהמס, היא קשורה קשר עז למשולש היחסים המורכב בין ברהמס לבין חבריו הקרובים, בני הזוג רוברט וקלרה שומאן. ברהמס החל בכתיבה ב-1854-56, על רקע סערת הרגשות שאחזה אותו בעקבות ההתקרבות בינו לבין קלרה שומאן, בשנותיו האחרונות של רוברט, כשהוא דואג לשלומו של שומאן לאחר שזה ניסה לשים קץ לחייו, שוהה במחיצתה של קלרה ותומך בה בזמן שבעלה שוהה בבית חולים לחולי נפש עד למותו ביולי 1856. חלק גדול מהרגשות הסבוכים שהסעירו את נפשו של ברהמס באותה תקופה מצאו דרכם לרביעיית הפסנתר אופ. 60. בין השנים 1873-75 שב ברהמס ליצירה וערך בה שינויים מרחיקי לכת, אך רוחה של היצירה נותר גם בגרסתה הסופית סוער כשהיה. הוא ניסה לתאר את רוח היצירה בדברים שכתב לחבר: "דמיין אדם שלא נותר לו דבר והוא מבקש לשים קץ לחייו". בשפה טרגית עוד יותר כתב ברהמס למו"ל זימרוק, תוך שהוא רומז בדבריו לדמותו של ורתר, הגיבור הסנטימנטלי והמורבידי של הרומן של גתה, "ייסורי ורתר הצעיר". בין שלושה פרקים דרמטיים, סוערים ואף דמוניים, נחבא בליבה של היצירה, כפרקה השלישי, אחד הפרקים האיטיים הנפלאים ביותר שכתב ברהמס מימיו – פרק שובה לב ושופע רגש, במי מז'ור, שנתפס בעיניי רבים כשיר אהבה עמוק, אשר תואר אף כברכת הפרידה של ברהמס לקלרה כאהובתו.
עדן פרטוש נולד ב-1907 בבודפשט האוסטרו-הונגארית בתקופת הזוהר הבורגנית של הקיסר פראנץ יוזף. האווירה האינטלקטואלית והתרבותית לא פסחה, כמובן, על האקדמיה למוסיקה ע"ש ליסט, שם התוודע פרטוש הצעיר למורה הדגול לכינור ינה הובאי, והחל ללמוד אצלו, יחד עם לימודי קומפוזיציה אצל זולטאן קודאי. בין חבריו לספסל הלימודים בתקופה זו ניתן היה למצוא דמויות מפתח בנוף המוסיקה העתידי, ובהם המלחין אנטל דוראטי והכנר אנדרה גרטלר. עם תום לימודיו בגיל 17 פצח פרטוש בקריירה סולנית ותזמורתית ככנר ראשון בתזמורות מובילות באירופה, לצד פעילות מוסיקלית רבגונית, שכללה נגינה, הוראה והלחנה. בשנת 1937, שנה לאחר ייסוד ה"תזמורת הארצישראלית" (לימים התזמורת הפילהרמונית הישראלית), הזמינו ברוניסלב הוברמן, מייסד התזמורת, לשמש כויולן ראשי. כרבים אחרים, העדיף פרטוש את העלייה למדבר התרבותי הארצישראלי על פני רוחות האופל שהחלו מנשבות במערב. גם בישראל התאפיינה פעילותו המוסיקלית במגוון עיסוקים: נוסף על היותו ויולן ראשי בתזמורת, הוא נמנה עם חבורת המייסדים של הקונסרבטוריון בתל אביב ב-1945, לימד בו כינור, ויולה וקומפוזיציה, ואף כיהן כמנהלו, עם איחוד הקונסרבטוריון עם האקדמיה למוזיקה באוניברסיטת תל אביב אף מונה לפרופסור באקדמיה למוסיקה, ולמנהלה למשך כחצי יובל שנים. פעילותו הקומפוזיטורית כללה יריעה רחבה ביותר של יצירות קאמריות, מקהלתיות ותזמורתיות, שהביאו לו פרסום והוקרה רבה הן בארץ והן בעולם. בין הפרסים הרבים בהם זכה על יצירותיו ופועלו ניתן למנות את פרס יואל אנגל, פרס נורדאו ואת פרס ישראל (המוסיקאי הראשון שקיבל את הפרס בשנת 1954). בארץ נחשף פרטוש למוסיקה של עדות המזרח, בעקבות היכרותו עם הזמרת ברכה צפירה, והתכוון, כמו רבים מעמיתיו בתקופה זו, ללמוד את מאפייני הסגנון על מנת ליצור "מוסיקה ארצישראלית", המושתת על טכניקות כתיבה מערביות תוך יניקה משורשים של נעימות יהודיות מקוריות מן המזרח ומן המערב. הפנטזיה לשלישיית פסנתר משנת 1977 היא אחת מיצירותיו האחרונות של פרטוש, וזכתה לביצוע בכורה רק לאחר מותו. יצירה קצרה ומרוכזת זו, בה חוזר פרטוש למעשה אל סגנונו משנות ה-50, מביאה לידי ביטוי את המלחין במיטבו. היא כתובה בסגנון חופשי, עם מקצבים משתנים בהתמדה ועל בסיס שפה מודאלית מורחבת. היצירה הבעתית מאוד ושופעת אפקטים צליליים כמו אשכולות של צלילים סמוכים, פריטה וגלישה על מיתרי הפסנתר כמו גם על מיתרי כלי הקשת. מעבר לטכניקות המודרניות ניתן להבחין במוטיבים הטיפוסיים גם ליצירותיו המוקדמות יותר של פרטוש, המעידים על משיכתו למקורות שורשיים גם בשיא כוחו היצירתי. כמו כמה מאחיותיה, יצירות משנת חייו האחרונה של המלחין, גם שלישייה זו מתחילה ומסתיימת חרישית, אך יש בה שיאים של כוח במרכזה.
בשנת 1892 קיבל על עצמו דבוז'ק, המלחין הצ'כי הגדול, את ניהול הקונסרבטוריון הלאומי למוסיקה בניו-יורק. דבוז'ק הזדהה עם מטרות המוסד ועם הרוח והחיות של "העולם החדש", כפי שהצהיר: "לא באתי לאמריקה לפרש את בטהובן או את ואגנר. זו לא עבודתי, ולא אבזבז את זמני על כך. באתי לגלות את מה שטמון בקרבם של אמריקאים צעירים ולעזור להם לבטא זאת". הוא התרשם במיוחד מהמוסיקה האפרו-אמריקאית. אף שדבוז'ק עצמו לא יצר מוסיקה אמריקאית לאומית, חותם המוסיקה השחורה, ובייחוד הספיריטואלס, ניכר ביצירות שכתב בתקופת שהותו בארה"ב. כמו כן, הוא הקים דור של תלמידים רבי השפעה בארה"ב. דבוז'ק אמנם התלהב מהמוסיקה האמריקאית, אך הוא מצא את אמריקה עצמה זרה וסבל מגעגועים עזים לבוהמיה מולדתו. על מנת להרגיש מעט יותר בבית הוא בילה את הקיץ של 1893 עם משפחתו בספילוויל, קהילה צ'כית קטנה באיווה. במהלך חופשת הקיץ בספילוויל כתב דבוז'ק שתיים מיצירות המופת הקאמריות שלו: הרביעייה "האמריקאית", אופ. 96; והחמישייה "האמריקאית" (כינוי עליו ויתר מאוחר יותר), אופ. 97. הוא הצהיר כי "רציתי לכתוב משהו מלודי ופשוט באמת", ואכן, שתי יצירות אלה משקפות את אושרו באותה עת. פרק הזמן הקצר שנדרש לדבוז'ק לשם חיבורן מעיד לא רק על פרץ יצירתיות נמרץ, אלא בהחלט על יכולתו ושליטתו במדיום ההלחנה. דבוז'ק עצמו היה מודע היטב לערכן של היצירות ובמכתב ששיגר לידיד במולדת הרחוקה הביע את דעתו כי לצד הסימפוניה התשיעית הוא יכול בהחלט להחשיבן כיצירותיו הטובות והמקוריות ביותר. נוסף על השפעת המוסיקה האפרו-אמריקאית, מצא דבוז'ק השראה במוסיקה של אחד משבטי הילידים האמריקאים, אותה שמע מפי קבוצת בני השבט שהגיעה לאיווה למכור צמחי מרפא למקומיים. כך הותירה מוסיקת הילידים את חותמה על שתי היצירות הקאמריות הנהדרות הללו במנגינות פנטטוניות, בחזרות תכופות על פראזות קצרות, ובהצללות ומקצבים המדמים תיפוף. החמישייה כתובה במבנה המקובל של ארבעה פרקים והיא שופעת מלודיות נפלאות, מקצבים נמרצים, והיא כובשת לכל אורכה בהבעתה הספונטנית, עד לסיומה רב התנופה והעוצמה שיחתום את העונה כולה.
רח' לואי מרשל 25 תל אביב,
ת.ד. 21502, תל אביב
6200003
טל. 03-5460524
פקס. 03-6055169
דואל. info@icm.org.il
טל. 03-5466228
פקס. 03-6055169
דואל. chamber@icm.org.il
© 2023 כל הזכויות שמורות לקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל אביב | עיצוב ופיתוח ע״י tabuzzco
האירועים הקרובים
דניאל ברד כינור
גיא בן-ציוני ויולה
מיכל קורמן צ'לו
סיון מגן נבל
אסף ויסמן פסנתר
טיבי צייגר קלרינט
קונטרסטים
קונצרט מקדים בביצוע ליה עין-גל, תלמידת פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של טניה קוזלוב, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
קונצרט זה תוכנן במקור להתקיים ב-28.6.25 (סוף עונת 2024-25) ונדחה עקב המלחמה עם איראן.
הוא אינו חלק מסדרות הקונצרטים לעונת 2025-26 ולא ניתן להזמין אותו במסגרת מינוי לעונה זו.
ניתן לרכוש עבורו כרטיסים בודדים, שלא במסגרת מינוי לעונה.
אלכסנדרה קזובסקי – כינור
גרשון גרצ'יקוב – כינור
יאן גרונינג – ויולה
עמית אבן-טוב – צ'לו
הלל צרי – צ'לו
ֿתזמורת הג׳אז הישראלית חוזרת לעונה נוספת – סוחפת, מרתקת ומגוונת, במהלכה תארח את טובי מוזיקאי הג׳אז הישראלים. בהשתתפות סטודנטים מצטיינים מהתכנית ללימודי ג׳אז בשיתוף הניו-סקול בניו-יורק.
אורח: ניתאי הרשקוביץ – פסנתר
ניתאי הרשקוביץ, פסנתרן ג’אז יוצא דופן, בעל סגנון אקלקטי ונועז המשלב שליטה טכנית ורגישות גבוהה. אלבומו האחרון שיצא ב ECM זכה בפרס אלבום השנה בג'אז ע"י תא המבקרים בגרמניה.
תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, היא בית המרכז לתוכו כבר יותר מ 20 שנים את טובי המוסיקאים בישראל לסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. הופעותיה של התזמורת הן מפגן מוסיקלי וירטואוזי, מרגש ומהפנט שלא משאיר רגע אחד משעמם כש-12 הסולנים של התזמורת מציגים את יכולותיהם.
יאיר סלוצקי, יואב טריפמן – טרומבונים
ארתור קרסנובייב, יובל פלג – חצוצרות
אלון פרבר – סקסופון סופרן ואלט
טל ורון – סקסופון אלט וטנור
דין צור – סקסופון טנור וחליל
יובל טבצ'ניק – סקסופון בריטון ובס קלרינט
איתמר גרוס – פסנתר וקלידים
גיא כיירא – גיטרה
מיקי ורשאי – בס וקונטרבס
רון אלמוג – תופים
לעיון בפרטי הסדרה כולה לחצו כאן
עונה שנייה לסדרת קונצרטי הבארוק
מנהלת אמנותית – דרורה ברוק
בשיתוף תזמורת הבארוק ירושלים
מסע אל לב הבארוק הגרמני המאוחר: חלילית, אבוב וקונטינואו הופכים טריו סונטות מורכבות למפגש של רטוריקה, ליריות וקונטרפונקט שקוף. מיצירות טלמן, באך, הנדל וזלנקה.
דרורה ברוק – חליליות בארוק
אביעד גרשוני (ספרד) – אבוב בארוק
אביעד שטיר – צ'מבלו
בסון בארוק – יפורסם בהמשך.
מינוי לכל הקונצרטים בסדרה: 390 ₪
לפרטים על הסדרה ולרכישת מינוי לחצו כאן
כרטיס בודד – 105 ₪
מכירת כרטיסים בודדים תפתח ב- 21.9.25
אנה גקל כינור
ברנדון גרבו כינור
נעמי ביאלוברודה ויולה
דניאל מיטניצקי צ'לו
בִּצְלִילַי וּבַחֲרוּזַי אֲמַלֵּא לִבְּכֶם – הדיאלוג בין המוזיקה והספרות
קונצרט הרצאה ראשון בסדרה, 2025-2026
כרטיסים: 50 ש״ח באתר הקונסרבטוריון
אמנות הסיפור היא ביטוי ממשי במילים. אמנות המוזיקה היא ביטוי מופשט בצלילים. אך על אף ההבדלים ביניהן, רב הדמיון בין שתי האומנויות. המוזיקה והספרות מביעות רגשות, רעיונות, משמעות ויופי, כל אחת בדרכה שלה. ננגן ונקריא לפניכם יצירות מוזיקליות וספרותיות העוסקות בדו-שיח שבין האומנויות. קטעים משירים, סיפורים ורומנים שנושאם הוא המוזיקה, ויצירות שנכתבו בהשראת הסיפורת.
מחקר והנחייה: ד״ר שולמית שריד
פ. מנדלסון – שיר ללא מילים, אופ. 109
צ׳לו: שולמית שריד
פסנתר: גיא סלפק
ס. פרנק – סונטה לכינור ופסנתר בלה מז׳ור
כינור: גיא פיגר
פסנתר: גיא סלפק
ר. שומאן – מתוך ״קרייזלריאנה״, אופ. 16
פסנתר: גיא סלפק
פ. ליסט – סונטה מס׳ 104 מאת פטררקה, S. 161, מס׳ 5
פסנתר: גיא סלפק
ג. פורה – אלגיה בדו מינור, אופ. 24
צ׳לו: שולמית שריד
פסנתר: גיא סלפק
י.ס. באך – מתוך וריאציות גולדברג, BWV 998
פסנתר: גיא סלפק
ל. ינאצ׳ק – רביעייה מס׳ 1, ״סונטת קרויצר״
III. Con moto – Vivo – Andante
כינורות: גיא פיגר, אטיין מנרי
ויולה: לאה גליק
צ׳לו: שולמית שריד
פ. שוברט –“Der Lindenbaum” מתוך ״מסע החורף״, D. 911
סופרן: מוניקה שוורץ
פסנתר: סופיה מזר
פ. שוברט – ״הרועה על הסלע״, D. 965
קלרינט: גלעד הראל
פסנתר: גיא סלפק
צ׳לו: שולמית שריד
ס. פרוקופייב – אוברטורה על נושאים יהודיים
פסנתר: גיא סלפק
קלרינט: גלעד הראל
כינורות: גיא פיגר, אטיין מנרי
ויולה: לאה גליק
צ׳לו: שולמית שריד
נ. אלתרמן/נ. היימן – עוד חוזר הניגון
נ. אלתרמן/נ. שמר – פגישה לאין קץ
סופרן: מוניקה שוורץ
פסנתר: סופיה מזר
סרגיי אוסטרובסקי כינור
גיא בן-ציוני ויולה
צבי פלסר צ'לו
מירי ימפולסקי פסנתר
קונצרט מקדים בביצוע רננה לוין, תלמידת צ'לו בקונסרבטוריון בכיתתו של הלל צרי, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
אלכסנדר פבלובסקי כינור
סרגיי ברסלר כינור
אלכסנדר גורדון ויולה
קיריל זלוטניקוב צ'לו
שוסטקוביץ'
"I am certain that, on this occasion, I heard the ultimate interpretation of Shostakovich quartets and I do not want to hear these pieces performed by any other group"
(Agnes Kory, Seen and Heard International, June 2025)
קונצרט זה הוא הקונצרט הראשון בסדרת מכלול הרביעיות של שוסטקוביץ' בביצוע הרביעייה הירושלמית, אשר תתקיים בחמישה קונצרטים במהלך חנוכה 2025.
למידע על הסדרה כולה לחצו כאן
הסדרה מתקיימת באדיבות:
רחל גוטסמן | בתיה כהנא ודניאל חוסידמן | דן יקיר | גדעון פלוסר
אלכסנדר פבלובסקי כינור
סרגיי ברסלר כינור
אלכסנדר גורדון ויולה
קיריל זלוטניקוב צ'לו
שוסטקוביץ'
"I am certain that, on this occasion, I heard the ultimate interpretation of Shostakovich quartets and I do not want to hear these pieces performed by any other group"
(Agnes Kory, Seen and Heard International, June 2025)
קונצרט זה הוא הקונצרט השני בסדרת מכלול הרביעיות של שוסטקוביץ' בביצוע הרביעייה הירושלמית, אשר תתקיים בחמישה קונצרטים במהלך חנוכה 2025.
למידע על הסדרה כולה לחצו כאן
הסדרה מתקיימת באדיבות:
רחל גוטסמן | בתיה כהנא ודניאל חוסידמן | דן יקיר | גדעון פלוסר
אלכסנדר פבלובסקי כינור
סרגיי ברסלר כינור
אלכסנדר גורדון ויולה
קיריל זלוטניקוב צ'לו
שוסטקוביץ'
"I am certain that, on this occasion, I heard the ultimate interpretation of Shostakovich quartets and I do not want to hear these pieces performed by any other group"
(Agnes Kory, Seen and Heard International, June 2025)
קונצרט זה הוא הקונצרט השלישי בסדרת מכלול הרביעיות של שוסטקוביץ' בביצוע הרביעייה הירושלמית, אשר תתקיים בחמישה קונצרטים במהלך חנוכה 2025.
למידע על הסדרה כולה לחצו כאן
הסדרה מתקיימת באדיבות:
רחל גוטסמן | בתיה כהנא ודניאל חוסידמן | דן יקיר | גדעון פלוסר
אלכסנדר פבלובסקי כינור
סרגיי ברסלר כינור
אלכסנדר גורדון ויולה
קיריל זלוטניקוב צ'לו
שוסטקוביץ'
"I am certain that, on this occasion, I heard the ultimate interpretation of Shostakovich quartets and I do not want to hear these pieces performed by any other group"
(Agnes Kory, Seen and Heard International, June 2025)
קונצרט זה הוא הקונצרט הרביעי בסדרת מכלול הרביעיות של שוסטקוביץ' בביצוע הרביעייה הירושלמית, אשר תתקיים בחמישה קונצרטים במהלך חנוכה 2025.
למידע על הסדרה כולה לחצו כאן
הסדרה מתקיימת באדיבות:
רחל גוטסמן | בתיה כהנא ודניאל חוסידמן | דן יקיר | גדעון פלוסר
אלכסנדר פבלובסקי כינור
סרגיי ברסלר כינור
אלכסנדר גורדון ויולה
קיריל זלוטניקוב צ'לו
שוסטקוביץ'
"I am certain that, on this occasion, I heard the ultimate interpretation of Shostakovich quartets and I do not want to hear these pieces performed by any other group"
(Agnes Kory, Seen and Heard International, June 2025)
קונצרט זה הוא הקונצרט החמישי בסדרת מכלול הרביעיות של שוסטקוביץ' בביצוע הרביעייה הירושלמית, אשר תתקיים בחמישה קונצרטים במהלך חנוכה 2025.
למידע על הסדרה כולה לחצו כאן
הסדרה מתקיימת באדיבות:
רחל גוטסמן | בתיה כהנא ודניאל חוסידמן | דן יקיר | גדעון פלוסר
שי ווזנר פסנתר
כרמית צרי כינור
הלל צרי צ'לו
קונצרט מקדים בביצוע שי ניר ותום פיש, תלמידי פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של יפעת זיידל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
עונה שנייה לסדרת קונצרטי הבארוק
מנהלת אמנותית – דרורה ברוק
בשיתוף תזמורת הבארוק ירושלים
הכנרת האוסטרית סוזנה שולץ מצטרפת לעמיתיה הישראלים למסע אל מלאכת הקישוט בבארוק: סונטות של קורלי, ברזנטי וטלמן בגרסאות עם דימינוציות וקישוטים מקוריים מהמאה ה-18, לצד רגעים של קישוט חי שנולד בו ברגע. ערב שמחבר דיוק טקסטואלי עם חירות יצירתית, ומאיר גבולות בין הכתוב למאולתר שמיטשטשים כשהדמיון ההיסטורי מתעורר.
דרורה ברוק – חליליות בארוק
סוזנה שולץ (אוסטריה) – כינור בארוק
דוד שמר – צ'מבלו
מינוי לכל הקונצרטים בסדרה: 390 ₪
לפרטים על הסדרה ולרכישת מינוי לחצו כאן
כרטיס בודד – 105 ₪
מכירת כרטיסים בודדים תפתח ב- 21.9.25
גולדברג
קונצרט מקדים בביצוע אריאל דיאנר, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של שרה טל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
ֿתזמורת הג׳אז הישראלית חוזרת לעונה נוספת – סוחפת, מרתקת ומגוונת, במהלכה תארח את טובי מוזיקאי הג׳אז הישראלים. בהשתתפות סטודנטים מצטיינים מהתכנית ללימודי ג׳אז בשיתוף הניו-סקול בניו-יורק.
אורח: אלי מגן – קונטרבס ושירה
אלי מגן, מחלוצי נגני הקונטרבס בישראל וזמר מרגש בעל קול חם ונוגע. אלי ינגן וגם ישיר עם התזמורת כמה משיריו האייקונים.
תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, היא בית המרכז לתוכו כבר יותר מ 20 שנים את טובי המוסיקאים בישראל לסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. הופעותיה של התזמורת הן מפגן מוסיקלי וירטואוזי, מרגש ומהפנט שלא משאיר רגע אחד משעמם כש-12 הסולנים של התזמורת מציגים את יכולותיהם.
יאיר סלוצקי, יואב טריפמן – טרומבונים
ארתור קרסנובייב, יובל פלג – חצוצרות
אלון פרבר – סקסופון סופרן ואלט
טל ורון – סקסופון אלט וטנור
דין צור – סקסופון טנור וחליל
יובל טבצ'ניק – סקסופון בריטון ובס קלרינט
איתמר גרוס – פסנתר וקלידים
גיא כיירא – גיטרה
מיקי ורשאי – בס וקונטרבס
רון אלמוג – תופים
לעיון בפרטי הסדרה כולה לחצו כאן
קורינה בלצ'אה כינור
סוייאון קאנג כינור
קשישטוף חוז'לסקי ויולה
אנטואן לדרלן צ'לו
רואי אמוץ חליל
דמיטרי מלכין אבוב
דני ארדמן קלרינט
איתמר לשם קרן יער
נדב כהן בסון
בנימין הוכמן פסנתר
מוזות בין מלחמות
קונצרט מקדים בביצוע הרכבי ג'אז מהתכנית העל תיכונית ללימודי ג'אז יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
אורות וצללים
קונצרט מקדים בביצוע רוני דגן, תלמידת כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
גיא פיגר כינור
יותם ברוך צ'לו
רון טרכטמן פסנתר
קונצרט מקדים בביצוע תום ג'ובני, תלמיד כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
ֿתזמורת הג׳אז הישראלית חוזרת לעונה נוספת – סוחפת, מרתקת ומגוונת, במהלכה תארח את טובי מוזיקאי הג׳אז הישראלים. בהשתתפות סטודנטים מצטיינים מהתכנית ללימודי ג׳אז בשיתוף הניו-סקול בניו-יורק.
אורח: עמית פרידמן – סקסופון
עמית פרידמן, מהסקסופוניסטים המובילים בג’אז הישראלי, חוזר לשתף פעולה עם תזמורת הג׳אז הישראלית שהיה בין מייסדיה במופע אנרגטי ומלא נשמה עם כמה מהקטעים היפים שכתב לתזמורת.
תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, היא בית המרכז לתוכו כבר יותר מ 20 שנים את טובי המוסיקאים בישראל לסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. הופעותיה של התזמורת הן מפגן מוסיקלי וירטואוזי, מרגש ומהפנט שלא משאיר רגע אחד משעמם כש-12 הסולנים של התזמורת מציגים את יכולותיהם.
יאיר סלוצקי, יואב טריפמן – טרומבונים
ארתור קרסנובייב, יובל פלג – חצוצרות
אלון פרבר – סקסופון סופרן ואלט
טל ורון – סקסופון אלט וטנור
דין צור – סקסופון טנור וחליל
יובל טבצ'ניק – סקסופון בריטון ובס קלרינט
איתמר גרוס – פסנתר וקלידים
גיא כיירא – גיטרה
מיקי ורשאי – בס וקונטרבס
רון אלמוג – תופים
לעיון בפרטי הסדרה כולה לחצו כאן
רועי שילוח כינור
רומן שפיצר ויולה
נטלי קליין (בריטניה) צ'לו
עינב ירדן פסנתר
סודות כמוסים
קונצרט מקדים בביצוע זוהר טרופה ועידו בן עמי, תלמידי פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של חוה ערמון, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
רחל רינגלשטיין כינור
טלי גולדברג כינור
יואל גרינברג ויולה
תמי ווטרמן צ'לו
דניאל צ'ובאנו (רומניה) פסנתר
קונצרט מקדים בביצוע הרכב קאמרי מתלמידי הקונסרבטוריון יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
יובל הרץ כינור
ניצן ברתנא כינור
שירה מיוני ויולה
טומוקו אקסאקה ויולה
הרן מלצר צ'לו
ליה-חן פרלוב צ'לו
עונה שנייה לסדרת קונצרטי הבארוק
מנהלת אמנותית – דרורה ברוק
ערב אנגלי ברסטורציה: מוסיקה קולית וכלית של הנרי פרסל וג׳ון בלואו, המורה והתלמיד. בין אודה חגיגית לשיר חדר אינטימי ו‑ground מהפנט. אריות מלאות הבעה, דואטים שנרקמים על קווי באס אוסטינטו, שירים וריקודים שנושמים את ניחוח לונדון של סוף המאה ה‑17: תערובת של מלודיה מוּכּרת, הרמוניה נועזת וקישוטים חיים.
אלון הררי ויונתן סויסה – קונטרה טנורים
דרורה ברוק ועידית פז – חליליות
נטלי רוטנברג – צ'מבלו
מינוי לכל הקונצרטים בסדרה: 390 ₪
לפרטים על הסדרה ולרכישת מינוי לחצו כאן
כרטיס בודד – 105 ₪
מכירת כרטיסים בודדים תפתח ב- 21.9.25
לאה האוזמן כינור
סמואל שפרד צ'לו
מנג'י האן פסנתר
רומנטיקה פנים רבות לה
קונצרט מקדים בביצוע אמילי אברבך, תלמידת כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
עונה שנייה לסדרת קונצרטי הבארוק
מנהלת אמנותית – דרורה ברוק
לילה בונציה, שחר ברומא – לידתה של הסונטה בחמישה צבעים
חלילית, קורנט, סאקבט, צ'לו וקונטינואו פורשים את המהפכה הצלילית והצורנית של המחצית הראשונה של המאה ה‑17 – מן ה‑stile nuovo וה‑seconda pratica של מונטוורדי אל הסונטות והקנצונות של קסטלו, מריני ופונטנה ובני תקופתם. דיאלוגים של הד ומענה, מתח‑רגיעה, קישוטים אקספרסיביים ו"קונצ'רטו" מוקדם שבו כל קול מקבל רגע משלו עד שנטמע בצבעים חדשים.
עלמה מאייר – קורנט
דרורה ברוק – חליליות
לירון רינות – סקבט
אורית מסר יעקובי – צ'לו בארוק
יזהר קרשון – צ'מבלו
מינוי לכל הקונצרטים בסדרה: 390 ₪
לפרטים על הסדרה ולרכישת מינוי לחצו כאן
כרטיס בודד – 105 ₪
מכירת כרטיסים בודדים תפתח ב- 21.9.25
ֿתזמורת הג׳אז הישראלית חוזרת לעונה נוספת – סוחפת, מרתקת ומגוונת, במהלכה תארח את טובי מוזיקאי הג׳אז הישראלים. בהשתתפות סטודנטים מצטיינים מהתכנית ללימודי ג׳אז בשיתוף הניו-סקול בניו-יורק.
אורחת: ענת כהן – קלרינט
ענת כהן, נגנית הקלרינט המובילה בעולם הג׳אז הבינלאומי. ענת מביאה לבמה שילוב סוחף של וירטואוזיות, שמחת חיים, נוכחות בימתית כובשת שמשלבת מוזיקה ברזילאית וצלילים מהעולם.
תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, היא בית המרכז לתוכו כבר יותר מ 20 שנים את טובי המוסיקאים בישראל לסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. הופעותיה של התזמורת הן מפגן מוסיקלי וירטואוזי, מרגש ומהפנט שלא משאיר רגע אחד משעמם כש-12 הסולנים של התזמורת מציגים את יכולותיהם.
יאיר סלוצקי, יואב טריפמן – טרומבונים
ארתור קרסנובייב, יובל פלג – חצוצרות
אלון פרבר – סקסופון סופרן ואלט
טל ורון – סקסופון אלט וטנור
דין צור – סקסופון טנור וחליל
יובל טבצ'ניק – סקסופון בריטון ובס קלרינט
איתמר גרוס – פסנתר וקלידים
גיא כיירא – גיטרה
מיקי ורשאי – בס וקונטרבס
רון אלמוג – תופים
לעיון בפרטי הסדרה כולה לחצו כאן
אופקים חדשים
קונצרט מקדים בביצוע אמרי זכרוביץ', תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתו של רון טרכטמן, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
איתמר זורמן כינור
גיא בן-ציוני ויולה
מיכל קורמן צ'לו
אסף ויסמן פסנתר
טיבי צייגר קלרינט
אלון ראובן קרן-יער
מאוריציו פאז בסון
קונטרבס – יפורסם
״מִן הַמֻּפְלָא וְהַמָּשָׁל״
יונתן שוורץ כינור
אמלי ואלנר כינור
מאיו קונו ויולה
לוקס שוורץ צ'לו
מחווה מיוחדת לשנת ה-80 לקונסרבטוריון:
סטוצ'בסקי אלגרו מודרטו, מתוך 5 קטעים לרביעיית כלי קשת
עונה שנייה לסדרת קונצרטי הבארוק
מנהלת אמנותית – דרורה ברוק
אומנים צעירים, סטודנטים מצטיינים במסלול למוסיקה מוקדמת באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים בערב של הרכבים מגוונים המבצעים מוסיקה מימי הביניים ועד הבארוק.
מינוי לכל הקונצרטים: 390 ₪
לפרטים על הסדרה ולרכישת מינוי לחצו כאן
כרטיס בודד לקונצרט זה בלבד – 55 ש"ח
כרטיס בודד לשאר הקונצרטים בסדרה – 105/95 ש"ח
מכירת כרטיסים בודדים תפתח ב- 21.9.25
מחוות ופרידות
קונצרט מקדים בביצוע ינאי דין-נור וליה ברטלר, תלמידי ויולה בקונסרבטוריון בכיתתה של טלי קרביץ, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
אלכסנדרה קזובסקי כינור
גרשון גרצ'יקוב כינור
יאן גרונינג ויולה
עמית אבן-טוב צ'לו
דניאל גורטלר פסנתר
מגלים את אמריקה – לציון 250 שנה להכרזת העצמאות של ארה"ב
קונצרט מקדים בביצוע עמרי שני, תלמידת צ'לו בקונסרבטוריון בכיתתה של ליה חן-פרלוב, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.