אנטיה וייטהאס (גרמניה) – כינור
דניאל ברד – כינור
גיא בן-ציוני – ויולה
מיכל קורמן – צ'לו
סיון מגן – נבל
טיבי צייגר – קלרינט
מיתוס ויופי
קונצרט מקדים בביצוע אייבי זלינק, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתו של רון טרכטמן, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
הפרויקט הקאמרי הישראלי, האנסמבל הישראלי האהוב והמוערך, שב ומארח את הכנרת הנודעת, אנטיה ויייטהאס (גרמניה), בתכנית שמשלבת בין יצירות מופת אהובות לגילויים חדשים ומסקרנים.
הפר
הפרויקט הקאמרי הישראלי, האנסמבל הישראלי האהוב והמוערך, שב ומארח את הכנרת הנודעת, אנטיה ויייטהאס (גרמניה), בתכנית שמשלבת בין יצירות מופת אהובות לגילויים חדשים ומסקרנים.
הפרויקט, זוכה פרס משרד התרבות למבצעים ע"ש בנימיני לשנת 2011 וע"ש פרטוש לשנת 2017, קנה לעצמו שם של הרכב קאמרי מבריק, גמיש ומגובש, הידוע ברפרטואר המגוון שהוא מציג ובהופעותיו הסוחפות. מאז הקמתו הופיע האנסמבל בסיורי קונצרטים ברחבי צפון אמריקה, סין, אנגליה וישראל, בין השאר באולמות חשובים בניו יורק (קרנגי הול ומרכז לינקולן), וושינגטון הבירה (מרכז קנדי), לונדון (אולם ויגמור), סן פרנסיסקו, ונקובר, בייג'ין וכן לאורכה ולרוחבה של הארץ. בעונה הנכחית יופיע לראשונה בטוקיו, באולם סנטורי הנודע. עם האומנים עמם שיתף האנסמבל פעולה נמנים הוויולנים טביאה צימרמן ומייקל טרי (רביעיית גוארנרי), הכנריות ליזה פרשטמן (הולנד) ואנטייה וייטהאס (גרמניה), הצ'לן פיטר ווילי (רביעיית גוארנרי/שלישיית בוזאר) והחלילן ג'ושוע סמית (תזמורת קליבלנד). האנסמבל שם לעצמו למטרה להופיע באזורים פריפריאליים בארץ, בהם לא מתקיימים בהכרח קונצרטים סדירים, בד בבד עם קונצרטים לקהל הרחב של הסדרות באזור המרכז ובערים הגדולות. ההרכב מזמין יצירות חדשות ממלחינים ישראלים ומבצע אותן בהופעותיו בארץ ובעולם. גוף הנגנים המגוון של האנסמבל מאפשר לו ליצור תוכניות מאתגרות וייחודיות ממיטב הרפרטואר הקאמרי במגוון תזמורים רחב. אלבום הבכורה של ההרכב יצא לאור ב-2012 בחברת "אזיקה רקורדס" האמריקנית וזכה לשבחים רבים בארץ ובחו"ל. חברי האנסמבל הקבועים הם מן המוסיקאים הישראלים המצליחים בדורם, זוכי תחרויות בינלאומיות כגון צ'ייקובסקי, קסדו ואנסקו ובוגרי מיטב בתי הספר למוסיקה בעולם כגון הקונסרבטואר של פריס, ג'וליארד, ייל ואחרים.
שוברט נולד למורה ממוצא כפרי, בעל השכלה מוסיקלית ממצה אך לא נרחבת במיוחד, אשר היה אחראי גם על ראשית השכלתו המוסיקלית של שוברט בילדותו. בני המשפחה נהנו לנגן מוסיקה קאמרית בביתם, כאשר אחיו של שוברט ניגנו בכינורות, אביו בצ'לו ופרנץ בוויולה. בשל כך, רבות מיצירותיו המוקדמות של שוברט הן קאמריות, בכלל זה לא פחות מעשר רביעיות כלי קשת שנכתבו עוד בטרם מלאו לו 17 שנים. הרביעייה העשירית, ד. 87, היא המרשימה ביותר מבין רביעיות מוקדמות אלו. היא נכתבה על ידי שוברט בן ה-16, בשנת 1813, כתובה בבטחון רב, וניכרים בה הכישרון הלירי וההרפתקנות ההרמונית שעתידים היו להפוך לסימני היכר מובהקים של סגנונו הבשל של שוברט. רעננות, חיוניות וחוש הומור, לצד רגעים אפלים ודרמטיים, נושאים שירתיים לצד השפעות הואלס והמוסיקה העממית – כל אלה נשזרים במבנה מהודק בארבעת פרקי הרביעייה, לכדי יצירה מקסימה ומשכנעת, המספקת הצצה אל האווירה הביתית והמשפחה בה גדל והתעצב שוברט הנער.
חמישיית הקלרינט של מוצרט היא מהיצירות הגדולות ביותר ברפרטואר. מוצרט הניח בה את היסוד לז'אנר חדש במוסיקה קאמרית, אליו חזרו גם מלחינים מאוחרים יותר (בראשם ברהמס). מוצרט שוזר כאן לראשונה את הקלרינט בטוויה עילית עם ארבעת כלי-הקשת. הניגודיות המשלימה של צליל הקלרינט מלא ההבעה, הרך והחם, הקטיפתי והכהה, מול המרקם ההומוגני השופע של כלי-הקשת, מאפשר רב-שיח כובש ומתוחכם במצלול עשיר, תוך ביטוי נשגב לאיכויות הליריות הכה ייחודיות של מוצרט.
אל מול מוצרט ששוזר את הקלרינט עם רביעיית כלי הקשת, המלחין הקנדי ריימונד מארי שייפר (שהלך לעולמו ב-2021), שילב את הנבל עם רביעיית כלי הקשת ביצירתו "תזאוס" משנת 1983. היצירה שנכתבה בהשראת המיתוס היווני העתיק של תזאוס ואריאדנה, היא אינה יצירה תכניתית המספרת סיפור בצלילים, אך היא בוראת עולם צלילי חושני ומכשף, על זמני, לתוכו מגיחות גם התפרצויות רגש שופעות צליל, באופן המיטיב לבטא את הלך הרוח שמעורר הסיפור המיתולוגי.
זהר שרון – מייסד, מנהל אמנותי ומלחין הבית של "תזמורת המהפכה" – הוא מהמוזיקאים המגוונים, הפעילים והבולטים ביותר בסצינת המוזיקה הישראלית כיום. זוכה פרס רוזנבלום לאמנויות הבמה מטעם עיריית תל אביב-יפו לשנת תשפ"ה (2024) ופרס לטיפוח ושימור תרבויות ע"ש יצחק נבון מטעם משרד התרבות לשנת תשפ״ה (2024). בשנת 2012 זכה בפרס יצירה לקומפוזיטורים מטעם ראש הממשלה. נימוקי ועדת הפרס מיטיבים לתאר את שפתו המוזיקלית הרב סגנונית: "…המלחין זהר שרון מצליח להלחין מוזיקה שהיא גם טונאלית וגם עכשווית ועדכנית…הוא שולט שליטה מוחלטת בפיתוח מוטיבי, הרמון ותזמור. שפתו המוזיקלית מקורית, השימוש בהרכב הכלים אינו שגרתי וחומר ההשראה הוא ייחודי. התוצאה היא ליריות אמיתית ומצלולים קסומים." שרון משמש כמרצה באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ובבית-הספר למוזיקה "רימון". "תהום ואופק" – שלישייה לקלרינט בס, צ'לו ונבל, הולחנה בקיץ 2024, עבור הפרויקט הקאמרי הישראלי אחרי חודשים ארוכים של בלבול, אי-ודאות, תהיות קיומיות, חיפוש אחר טעם ומשמעות מחד, ומאידך – תשומת לב לרגע, הכרת תודה על היש והתכוונות לעשייה חיובית ולהגברת האור. זו אינה יצירה תוכניתית, אולם משהו מהניגודים המשלימים – תהום ואופק – והמתח ביניהם, נוכחים בה. תחושת הנפילה אל המצולות החשוכים מצד אחד, ומנגד – התעקשות להביט אל האופק ולהיות בתנועת חיים מתמדת, היוו השראה לכתיבת היצירה.
״קונצרט מרהיב של אנסמבל מגוון״ (ניו יורק טיימס)
"אנסמבל המורכב מסולנים ברמה בינלאומית שכשהם חוברים יחדיו האגו מתפוגג, ונותרים מוסיקאים שחושבים, נושמים ומנגנים כאחד." (טיים אאוט ניו יורק)
"האודיטוריום המלא בקונסרבטוריון שטריקר, והאווירה החגיגית הראו שהקונספט של הפרויקט הקאמרי הישראלי עובד." (הארץ)
"הקהל יצא מגדרו" (Seen and Heard International)
רח' לואי מרשל 25 תל אביב,
ת.ד. 21502, תל אביב
6200003
טל. 03-5460524
פקס. 03-6055169
דואל. info@icm.org.il
טל. 03-5466228
פקס. 03-6055169
דואל. chamber@icm.org.il
© 2023 כל הזכויות שמורות לקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל אביב | עיצוב ופיתוח ע״י tabuzzco
האירועים הקרובים
ארי ויליאמסון – כינור
שרון כהן – כינור
יונתן גרטנר – ויולה
מתן נוסימוביץ' – ויולה
הרן מלצר – צ'לו
ליה חן פרלוב – צ'לו
נועם מסריק – קונטרבס
קונצרט מקדים בביצוע גבריאל כהן-גלזר, תלמיד צ'לו בקונסרבטוריון בכיתתה של חגית גלזר, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
צילום: יואל לוי
כמדי שנה, ייערך ערב התרמה לעמותת ״האור של איקה״, בשילוב קונצרט. השנה יפתחו את האירוע מקבלי מלגות של העמותה:
הפסנתרנית ג׳וזפין גולד ,תנגן אטיוד בפה דיאז מינור אופ׳ 22 מספר 2 של המלחין ה.א. וולנהאופט.
בהמשך יבצע הרכב ג׳אז עם הפסנתרנית מרים ביר ביחד עם גלי בליליוס (תופים) ןמעין שמול (בס) יצירה מקורית שהולחנה ע״י מרים.
בנוסף יבצע הפסנתרן עמית יהב ביחד עם רביעיית מיתרים הכוללת את גיא פיגר (כינור), ניצן טרמליס (כינור), מעין שאשא (ויולה) ויוני עציון (צ׳לו) את הקונצ׳רטו בפה מינור אופ׳ 21 מאת שופן. עיבוד זה – אשר פחות מוכר מגרסת המקור לפסנתר ותזמורת – מחזיר את היצירה אל המחוזות האינטימיים, ונאמנה לאופן שבו נהג שופן לעתים תכופות לבצע את היצירה. אל תפספסו הזדמנות ייחודית להאזין ליצירה הסוחפת הזו בביצוע מיוחד זה.
משעה 19:45 תיערך במבואת הקונסרבטוריון קבלת פנים עם יין וכיבוד קל. הצטרפו אלינו!
כל ההכנסות מערב זה יוקדשו למתן מלגות לתלמידים וסטודנטים אשר ידם אינה משגת, בהתאם לקריטריונים שנקבעו ע״י העמותה וברוחה של איקה.
קונצרט רביעי ואחרון לעונה, מחווה לתזמורות הביג בנד הגדולות בכל הזמנים.
תזמורת הג'אז הישראלית חוזרת לשורשים של מוזיקת הביג בנד במחווה לעיבודים האייקונים והתזמורות הגדולות.
Count Basie / Duke Ellington / Buddy Rich / Stan Kenton /
Sammy Nestico / Thad Jones-Mel Lewis /Dizzy Gillespie & more…
בהשתתפות סטודנטים מצטיינים מהתכנית ללימודי ג'אז בשיתוף הניו-סקול בניו-יורק.
תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, היא בית המרכז לתוכו כבר יותר מ 20 שנים את טובי המוסיקאים בישראל לסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. הופעותיה של התזמורת הן מפגן מוסיקלי וירטואוזי, מרגש ומהפנט שלא משאיר רגע אחד משעמם כש-12 הסולנים של האורקסטרה מציגים את יכולותיהם.
יאיר סלוצקי, ירון אוזנה, יהונתן פלד, נועם גרינפלד – טרומבונים
יובל פלג, ארתור קרסנובייב, יובל שפירא, אדם לפין – חצוצרות
אלון פרבר, טל ורון, דין צור, עידו לבנסברג, יובל טבצ'ניק – סקסופונים
איתמר גרוס – פסנתר
גיא כיירא – גיטרה
מיקי ורשאי – בס וקונטרבס
רון אלמוג – תופים
קונצרט מקדים בביצוע שני קפליושניק, תלמידת פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של שיר זמל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
אלכסנדר פבלובסקי – כינור
סרגיי ברסלר – כינור
אורי קם – ויולה
קיריל זלוטניקוב – צ'לו
קונצרט מקדים בביצוע תום ג'ובני, תלמיד כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
קונצרט נוסף בביצוע הרביעייה הירושלמית עם תכנית זהה יתקיים ביום א', 25.5.25, 20:30.
אלכסנדר פבלובסקי – כינור
סרגיי ברסלר – כינור
אורי קם – ויולה
קיריל זלוטניקוב – צ'לו
קונצרט נוסף בביצוע הרביעייה הירושלמית עם תכנית זהה יתקיים במוצ"ש, 24.5.25, 21:00.
מחזה מוסיקלי בביצוע 100 ילדי מקהלות בת קול – המכינה והצעירה
מחזה ושירים: יהושע סובל
לחנים ועיבודים: איילה אשרוב
ניצוח, הפקה, בימוי ותפאורה: דליה לזר שמעון
פסנתר: ינינה ציטרין
כלי הקשה: יוני אפרתי
חליל: ורד קציר
קונטרבס: אלון בן חורין
יום אחד ילדים מגלים שהטלפונים החכמים בכל העולם הפסיקו לפעול. הם מתוסכלים ושואלים זה את זה כיצד אפשר לחיות ללא טלפון חכם. הם מחליטים ללכת ללמוד מהחיות איך אפשר לחיות בלי להיות קשור למסך. החיות מבינות את מצוקת הילדים ומזמינות אותם לבוא אליהן, וללמוד מהן איך אפשר לחיות חיים שלמים בלי מסכים. כך מתחיל מסע לעולם החיות שמגלות לילדים עולם שכולו שירה, מוסיקה והרפתקאות שהחיות משחקות בו תפקידים חשובים בחיי בני האדם.
המחזמר יוצג בשלושה מועדים:
29/5/2025 בשעה 17:30 – לרכישת כרטיסים לחצו כאן
5/6/2025 בשעה 16:30 – לרכישת כרטיסים לחצו כאן
6/6/2025 בשעה 14:00 – לרכישת כרטיסים לחצו כאן
משתתפים:
עדה רגימוב, נבל
איילת רוטר, נבל
ליאור איתן, חליל
נעה ברקוביץ', חליל
ליאור עוזיאל, צ'לסטה ונבל
עילאי עוזיאל, קריין
בתכנית:
מיצירות דביסי, סן סנס ועוד
מסיימי כיתה י"ב ותלמידים נבחרים מכיתה י"א במחלקת הפסנתר בניהולו של עמיר פדורוביץ' יבצעו מגוון יצירות מאת מלחינים שונים.
הכניסה חופשית
מחזה מוסיקלי בביצוע 100 ילדי מקהלות בת קול – המכינה והצעירה
מחזה ושירים: יהושע סובל
לחנים ועיבודים: איילה אשרוב
ניצוח, הפקה, בימוי ותפאורה: דליה לזר שמעון
פסנתר: ינינה ציטרין
כלי הקשה: יוני אפרתי
חליל: ורד קציר
קונטרבס: אלון בן חורין
יום אחד ילדים מגלים שהטלפונים החכמים בכל העולם הפסיקו לפעול. הם מתוסכלים ושואלים זה את זה כיצד אפשר לחיות ללא טלפון חכם. הם מחליטים ללכת ללמוד מהחיות איך אפשר לחיות בלי להיות קשור למסך. החיות מבינות את מצוקת הילדים ומזמינות אותם לבוא אליהן, וללמוד מהן איך אפשר לחיות חיים שלמים בלי מסכים. כך מתחיל מסע לעולם החיות שמגלות לילדים עולם שכולו שירה, מוסיקה והרפתקאות שהחיות משחקות בו תפקידים חשובים בחיי בני האדם.
המחזמר יוצג בשלושה מועדים:
29/5/2025 בשעה 17:30 – לרכישת כרטיסים לחצו כאן
5/6/2025 בשעה 16:30 – לרכישת כרטיסים לחצו כאן
6/6/2025 בשעה 14:00 – לרכישת כרטיסים לחצו כאן
מחזה מוסיקלי בביצוע 100 ילדי מקהלות בת קול – המכינה והצעירה
מחזה ושירים: יהושע סובל
לחנים ועיבודים: איילה אשרוב
ניצוח, הפקה, בימוי ותפאורה: דליה לזר שמעון
פסנתר: ינינה ציטרין
כלי הקשה: יוני אפרתי
חליל: ורד קציר
קונטרבס: אלון בן חורין
יום אחד ילדים מגלים שהטלפונים החכמים בכל העולם הפסיקו לפעול. הם מתוסכלים ושואלים זה את זה כיצד אפשר לחיות ללא טלפון חכם. הם מחליטים ללכת ללמוד מהחיות איך אפשר לחיות בלי להיות קשור למסך. החיות מבינות את מצוקת הילדים ומזמינות אותם לבוא אליהן, וללמוד מהן איך אפשר לחיות חיים שלמים בלי מסכים. כך מתחיל מסע לעולם החיות שמגלות לילדים עולם שכולו שירה, מוסיקה והרפתקאות שהחיות משחקות בו תפקידים חשובים בחיי בני האדם.
המחזמר יוצג בשלושה מועדים:
29/5/2025 בשעה 17:30 – לרכישת כרטיסים לחצו כאן
5/6/2025 בשעה 16:30 – לרכישת כרטיסים לחצו כאן
6/6/2025 בשעה 14:00 – לרכישת כרטיסים לחצו כאן
דניאל ברד – כינור
טומוקו אקסאקה – ויולה
מיכל קורמן – צ'לו
טיבי צייגר – קלרינט
אסף ויסמן – פסנתר
סיון מגן – נבל
קונצרט מקדים בביצוע עידו עצמון, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתו של דרור זמל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
פייר קולומבה – כינור
גבריאל לה מגדור – כינור
מארי שילם – ויולה
יויה אוקמוטו – צ'לו
אלכסנדרה קזובסקי – כינור
גרשון גרצ'יקוב – כינור
יאן גרונינג – ויולה
עמית אבן-טוב – צ'לו
הלל צרי – צ'לו
קונצרט מקדים בביצוע הרכב קאמרי מתלמידי הקונסרבטוריון יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.