לצערנו, טריו אמאטיס ביטל הגעתו לישראל.
את מקומו יתפוס טריו דליריה, מההרכבים הקאמריים הישראלים הבולטים בדור החדש.
טריו דליריה
דיויד סטרונגין – כינור
אוריה טוטר – צ'לו
אלישע קרביץ – פסנתר
בטהובן: שלישיית פסנתר מס' 3 בדו מינור, אופ. 1 מס' 3
וינברג: שלישיית פסנתר בלה מינור, אופ. 24
מנדלסון: שלישיית פסנתר מס' 2 בדו מינור, אופ. 66
לרכישת כרטיסים
קונצרט זה הוא חלק מעונת הקונצרטים 2023-24 של המרכז למוסיקה קאמרית
למידע על העונה כולה לחצו כאן
https://?si=kgWI_J-ZQKaNV2kc
טריו דליריה, מההרכבים הקאמריים הישראלים הבולטים בדור החדש, בהופעת בכורה רשמית במרכז למוסיקה קאמרית, בהמשך לקונצרט החשיפה של ההרכב שנערך לפני שנה וחצי וזכה להצלחה רבה.
הטריו מורכב משלושה מוזיקאים ישראלים, להם קשר ארוך שנים, שחברו יחדיו להגשמת חלום: הקמת הרכב מקצועי קבוע שיעבוד באופן אינטנסיבי לטווח הארוך. השלישייה נוסדה בקיץ 2020, במסגרת לימודים לתואר שני במוזיקה קאמרית בביה"ס הגבוה למוזיקה בפרנקפורט. מאז הקמתה הופיעה השלישייה בכמה מאולמות הקונצרטים החשובים בגרמניה, בהם האופרה הישנה בפרנקפורט וה-Laeiszhalle בהמבורג, וכן הושמעה בתחנות רדיו שונות בישראל ובגרמניה. השלישייה זכתה בשני פרסים בתחרות שומאן הבינלאומית בשנת 2022, וכן בפרס באד הומבורג למוזיקה קאמרית (2021), בפרס לנצבסקי וב״מלגת אנסמבל״ מטעם ביה״ס הגבוה למוזיקה בפרנקפורט (2023). בעונה הנוכחית ובזו הבאה עורך ההרכב הופעות בכורה בסדרות קונצרטים בפרייבורג, האנובר, מדריד וברחבי ישראל, וכמו כן הוזמן להופעה חוזרת בבית האופרה הישן בפרנקפורט. הטריו לומד כיום לתואר שלישי בפרנקפורט, ומשתלם במקביל בביה"ס הגבוה למוזיקה ריינה סופיה במדריד, בכיתתו של גינטר פיכלר, מייסד רביעיית אלבן ברג. בקיץ 2022 הקליט הטריו אלבום בכורה עם יצירות מאת פליקס מנדלסון ופאול בן חיים, ובמהלך השנה הקרובה יראה אור אלבום נוסף המוקדש ליוזף היידן וליצירות בנות זמננו מאת המלחין האוסטרלי לי בראדשו.
לצד שתי שלישיות המופת הנודעות בהבעתן הדרמטית, הכתובות שתיהן בדו מינור – זו של בטהובן וזו של מנדלסון – כוללת התכנית גם את שלישיית הפסנתר העוצמתית של מייצ'יסלב ויינברג. יצירתו של ויינברג, המלחין יהודי-פולני-סובייטי, ידידו של שוסטקוביץ', זוכה בעשור האחרון לגילוי מחדש. ויינברג איבד רבים מבני משפחתו בשואה, אך הוא עצמו הצליח לחמוק פעמיים מאימתה. עם פלישת הנאצים לפולין, הצליח לברוח מוארשה למינסק, וכאשר החלה הפלישה הנאצית לברית המועצות, נמלט שוב, הפעם לטשקנט שבאוזבקיסטן. את שלישיית הפסנתר אופ. 24 השלים ויינברג בשנת 1943, בעיצומה של תקופה סוערת וכאובה זו. מוראות המלחמה ניכרים היטב ביצירה, המתחרה באינטנסיביות שלה גם ביצירות של שוסטקוביץ' ופרוקופייב מאותה התקופה. השפה המוזיקלית של ויינברג היא אמנם טונאלית, אך מזכירה את סגנונו של שוסטקוביץ', בשימוש בדיסוננסים אינטנסיביים ובמחוות חריפות ודרמטיות. אפילו הרגעים הליריים ביותר אינם משתחררים מתחושת הקדרות.
https://?si=151HXCTX_-d8wfHW